CİLDİYE
Wood Işığı Muayenesi
Özellikle mantar hastalıklarının tanısında önemli yeri olan bu yöntemde mavi ışıkla beraber ciltteki lezyonların ayırıcı tanısında önemli bilgiler elde edilmektedir. Wood ışığı muayenesi tam karanlık bir odada özel bir ışık kaynağı ile yapılır.
Krioterapi (Soğuk Gaz Tedavisi)
Krioterapi işleminde kaynama ısısı -196 c olan nitrojen gazı kullanılır. Bu soğuk gazı kişinin cildinin yüzeyinde yok etmeyi düşündüğümüz kahverengi güneş lekeleri, Siğiller, Yaşlılıkla alakalı cilt kalınlaşması ve cilt lekelerini etmenlerine uygulanarak o bölgenin donarak uzaklaştırılması sağlanıyor. Bu işlem lokal anestezi gerektirmiyor, herhangi bir cerrahi müdahale uygulanmıyor. Yüzeyden gaz spreyi tarzında uygulanıyor. Her yaşta hamilelere dahi uygulanabiliyor.
Akne (Ergenlik Sivilceleri)
Yüz, Omuzlar, Sırt ve Göğüsteki yağ bezleri ile ilgili kronik bir deri hastalığıdır. En çok 14-20 yaşlar arasında görülür ve bu hastalığın tipik belirtileri olan siyah noktalar, genellikle psikolojik rahatsızlıklara yol açar. İçleri cerahat dolu bu sivilcelere; Akne de denir. Nedeni, yağ bezlerinin tıkanmış olmasıdır. Ergenlik sivilcelerinin bakımı da çok önemlidir. İlaç tedavileri hastalığın şiddetine göre mutlaka hekim tarafından düzenlenmelidir.Uzun süreli ve sabır isteyen bir tedavi olduğu için hastaya da ciddi görev düşmektedir.
Vitiligo
Bir cilt hastalığı olup, vücudun çeşitli bölgelerinde, yer yer renk ( pigment) kaybı ile karakterize, normal bölgelerden keskin sınırlarla ayrılan beyaz lekelerdir.
Psoriasis( Sedef Hastalığı)
Halk arasında sedef hastalığı olarak bilinir. Sık rastlanan, özellikle diz ve dirseklerde ve vücudun diğer bölgelerinde rastlanan simetrik, kırmızı, kabuklanma ve pullanma gösteren bir cilt hastalığıdır. Sebebi bilinememektedir.
Siğiller
Derinin üst tabakasının büyümesi sonucu ortaya çıkar. Nedeni, bir çeşit virüstür. Tıp dilinde Verruca Vulgaris denir. Aynı kişide bir yerden bir yere bulaşabilir. Daha ziyade, parmak, ayak, ve yüzün çeşitli yerlerinde, yuvarlak deriden yüksekte çilek görünümünde kabartılar halinde görülür.
Uyuz
Serkopt denilen gözle zorlukla görülecek kadar olan uyuz böceğinin, üst derinin altına girerek meydana getirdi kaşındırıcı ve bulaşıcı bir deri hastalığıdır. Özellikle el, bilek, parmak araları, koltuk altları, karın bölgesi ve kaba etlerde şiddetli kaşıntılar ve çizgiler halinde yaralar görülür. Yapacak ilk iş hastanın ve ilişkide bulunduğu kimselerin bütün çamaşırlarını, elbiselerini, yatak örtü ve çarşaflarını yıkamaktır.
Zona
Etkeni su çiçeğine de yol açan virüs hastalığı. Herpes Zoster virüsü. Göğüs veya gövdede ya da yüzde ve gözde, çoğunlukla yalnız bir tarafta olmak üzere görülen ve sinirler boyunca yakıcı ağrılara, zona veya Herpes Zoster denir. Hastalık başladıktan bir kaç gün sonra ağrıların olduğu yerde, bir kırmızılık ve ortasında içi su dolu küçük kabarcıklar görülür. Bu belirtiler bir hafta kadar devam eder. Hastalık belirtileri ortaya çıkmaya başladığı anda tedavinin başlaması çok önemlidir.
Saç Dökülmesi
Günde, normal olarak 80 saç kılı dökülür. Bundan fazla dökülme yaşın ilerlemiş olması, bazı ateşli hastalıklar, tiroid hastalıkları, kansızlık, verem, şeker hastalığı gibi bütün vücudu etkileyen hastalıklardan sonra görülür. Tıp dilinde alopesi adı verilen saç dökülmesi; basit saç dökülmesi ve pelad olmak üzere iki çeşittir. Değişik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bazı tür saç dökülmelerinde kesin tedavi olmakla beraber, bazı saç dökülmelerinde ise sadece destek tedavi uygulanabilmektedir.